• Masszőr Marketing

    Masszőr Marketing

    A sikeres masszőr vállalkozás marketing alapjai

  • KoroKan masszázs

    KoroKan masszázs

Masszőr képzés, továbbképzés

Oktató

Sztem szemüveggel jobb :-)Bemutatkozás
Fekete Ibolya vagyok, a KoroKan Nemzetközi Oktatási Kft oktatója, ügyvezetője

Mottóm: „Ne halat adj, tanítsd meg halászni”

 

Biztosan érdekel, hogy ki vagyok, mit, miért  csináltam masszőrként és masszőr oktatóként az elmúlt 20 évben, mióta szakmát váltottam.

Ez most tényleg csak rólam fog szólni, csak akkor állj neki, ha tényleg érdekel, és főztél egy kávét magadnak :-)

15 kórházi alkalmazotti év után, 20 éve kezdtem egy agykontroll tanfolyammal, ami valószínűleg adott egy irányt.
Így elkezdtem fókuszálni arra, igazán mit is szeretnék kezdeni az életemmel.

Egy megyei újság apróhirdetésében figyeltem fel egy masszázstanfolyam hírdetésre, ami két hétvégés Szombathelyi yumeiho masszázs képzés volt, melyet  Paulics Péter tartott.

Ezt követően  mondhatni beszippantott a masszázs és a kíváncsiságom, tanulni vágyásom. Folytattam a haladó tanfolyammal már Dr. Nehéz Juditnál, masszőr táborokkal Velemben, majd  kb. 19 egyéb  tanfolyammal két év alatt…

Több mint 10 évig csak masszíroztam (ezidáig több mint 20.000 masszász) és képzésekre jártam, éltem nyugodt masszőr életem.

Évek alatt kialakult a saját stílusom, bár a tradicionális masszázs fogásrendszerét megtartottam, de a vendégkör alkata, és az én fizikai képességeim miatt szükséges volt változtatnom rajta.

Így viszont, az általam használt pozíciókkal úgy láttam, bárki könnyedén kivitelezni tudja.  Alapban gyorsan és könnyen megtanulhatónak tartottam már akkor is ezt a masszázstechnikát.

 

Meghirdettem Sopronban egy hobbi masszőrtanfolyamot háziasszonyoknak. Folyamatosan jöttek a jelentkezők, amint vége volt az egyik képzésnek, már várt a következő csoport. Az első két év után tovább fejlesztettem az oktatási rendszert az igényeknek megfelelően és belőlem is kezdett egyre jobb oktató válni, hála a tanítványoknak és a továbbképzések oktatóinak!Tanítványként is nagyon  kritikus vagyok (oktatóként maximalista), mert a jó mellett mindig figyeltem, mit nem csinál szerintem jól, hogy lehetne jobban, praktikusabban,….és azokat meg is jegyeztem :-)  hogy ne kövessem el ugyanazon hibákat, ….majd ha egyszer elérem azt, hogy én is oktató legyek,....ez már akkor is cél volt előttem.

Tudod,az okos más kárán tanul…..na ez nem volt szép, de ettől még igaz :-)


A masszázst és az oktatást folyamatosan fejlesztettem, változtattam, hatékonyságát növelve,  és hogy olyan réteget is lehessen kezelni, akiket nem igen vállalnak más masszázstechnikával.

Így a KoroKan név megszületésével, védjegyezés 27 országban, kialakult a KoroKan Kismama és Senior masszázs, Junior, a már meglévő KoroKan  Aktív masszázs mellett.

Sok segítőt, támogatót vezérelt hozzám a sors a tanfolyamokra, így orvosok, szülésznők, gyógytornászok  szakmai támogatása mellett egyre nagyobb szakmai  sikereket értünk el.

Kapcsolatba kerültem sérült gyermekeket oktató, fejlesztő intézetekkel, ahol adott volt, hogy mind a szakdolgozókat és mind a szülőket is tanítsuk meg a masszázs alap fogásaira. Ennek fontosságát gondolom neked, mint masszőrnek nem kell  bővebben részleteznem.

Hihetetlen erőt kaptam tőlük, fantasztikus emberekkel, sorsokkal találkoztam, melyek meghatározták az én további életemet is.

Közben oktató társak is segítették a munkámat és vitték tovább a KoroKan hírnevét, Várkonyi Edit, Domoszlai Beatrix, Hadászi  Ágnes, Klimász Mariann, Lengyel Tamás! Hála és köszönet mindannyiuknak!

Közben elkerülhetetlen volt, hogy marketinget tanuljak, mivel a saját oktatással kapcsolatos vállalkozásomhoz erre már szükség volt.

Illetve nem csak annak, hanem azt láttam, hogy a  tanítványoknak is, mivel maga a masszázs tudás még nem elegendő ahhoz, hogy valaki sikeres válalkozást építsen fel, mert a távlati cél ez kell legyen mindenkinek.

Mit jelent nekem a sikeres masszőr?

Olyan embert aki időt és pénzt áldozott a tanulásra, majd szeretettel, alázattal végezve "munkáját" ebből szeretné önmagát, és családját is eltartani…biztonságban.

Igen, nekem fontos, hogy ne  csak a szakmai  elhivatottságot, de a hétköznapi megélhetés módszerét is megmutassam a nálam tanulóknak.

Így kidolgoztam a KoroKan masszázs, mint szolgáltatás marketing anyagait is, ma ezt már ingyenesen, térítésmentesen  tudom biztosítani minden sikeres  vizsgázónknak.

 

Imádok oktatni, átadni, azt a most már két évtizedes tapasztalatot melyet szereztem, hogy neked időt és energiát spóroljak meg. Így  a vendégeidet a lehető leghatékonyabban tudjad segíteni, támogatni.

Mindig olyan oktatási helyszínt választottam vidéken és Budapesten is, ahol a szállást  is meg tudtuk oldani. Együtt vagyok én is elszállásolva a tanulóimmal, amit külön kedvelek.
Mondhatni  a nap 24 órájában együtt vagyunk, olyan mint egy közös nyaralás, telelés, tavaszolás, őszelés :-)…egy kis tanulással összekötve.

 

Soproni Oktatási Központunk

Maga a csoda! Az Alpok széli városban vagyunk. Erdő vesz körül, csak a mókusokat, madarakat látod, hallod.

Itt mindegy hogy tavasz, tél, nyár,ősz van, süt a nap,köd van, vagy esik az eső.

Mindig csodás, …csak másként.

Ez,  ami kint van.

Ami bent van, azt is úgy alakítottam ki, hogy maximálisan a céljainkat szolgálja. Legyen kényelmes, nyugtató, praktikus. Sztem sikerült  :-)
Budapesti oktatási helyszín

 

A belváros szívében a Bazilika mellett.
Szempont volt a jó közlekedés így ha vidékről érkezel tömegközlekedéssel sem tart tovább 20 percnél, hogy oda érj hozzánk. Szállást itt is tudunk biztosítani, igaz nem olyan komfortos mint Sopronban, de a célnak tökéletesen megfelel.

A képzés után mindig sétálunk a csodaszép belvárosban, Duna parton, Parlament mellett. Minden évszakban ez is csodálatos kiegészítő élménye a tanfolyamnak.

 

Tudod, nem lakni, élni jöttünk a Földre :-)