KoroKan I.

A 15 órás képzési idő alatt elsajátítod a KoroKan masszázs fogásainak 40%-át.

Tartalmazza: alapfogások elsajátítása, láb hátsó felszíne, hát-, arcmasszázs, has maszírozása, láb elülső felszíne, kar belső oldala, tenyér maszírozása.
Indikációk, kontraindikációk.
Bővebb információ a masszázsról >>>

Tanfolyam ára: 1700 Ft /óra, azaz 25.500 Ft csoportos oktatás esetén. Egyéni oktatás ára ettől eltérő.
Sérült gyermeket családban nevelő szülők részére a kedvezményes tanfolyami díj a www.masszazsserulteknek.hu oldalon elérhető űrlap kitöltésével itt igényelhető >>>

Kérek értesítést a kedvezményes ajánlatokról,  aktuális tanfolyami időpontról, hírlevél feliratkozás itt>>>Masszázstanfolyam sérült                 
gyermeket, felnőttet családban

nevelő szülők részére:


A Speciális masszázs a KoroKan Nemzetközi Oktatási Központ által a sérült, halmozottan sérült betegek állapotának javítására kifejlesztett terápia.

Az oktatása több modulban zajlik, most a KoroKan I., 15 órás időtartamú képzését és az azzal, otthon végezhető masszázst szeretnénk bemutatni Önnek.

KoroKan I. modullal végezhető masszázskezelés ismertetése:

Talajon (polifoam, pléd) és egy kényelmes pamutruhában lévő páciensen végezzük. A 40 perces kezelés során mindig a megtanult, 45 lépést kell alkalmazni. A 700-900 pontra irányuló nyomó-gyúró-simító fogást azonos sorrendben, ritmusban, a tanult kivitelezési pocíziókban végezzük.

A technika használata rendkívül egyszerű, könnyen megtanulható.

A masszázst végző számára a kezelés kivitlezése egyáltalán nem fárasztó.

Általában 4 éves kortól javasoljuk, azonban a tanfolyamon tanult fogások egy része már kisebb gyermeken is kivitelezhető. Elsősorban farizom, csipő, vádli, hosszanti hátizom, alkar, tenyér izmai lazíthatók velük.

Amennyiben a masszázs általában a javasolt terápiák közt szerepel, akkor a KoroKan masszázs beilleszthető a már esetleg használt egyéb terápiák közé.

Már az I. modulban tanult fogások rendszeres használatával is a következő hatások érhetők el:

Nyomó-gyúró fogás hatása:

 • izomdiszbalansz javítása (izomlazítás),
 • kóros izomtónus kezelése,
 • az izmok több szintű kezelése
 • nem okoz tejsav-felszaporodást (nincs izomláz),
 • anyagcsere-folyamatok javulása,
 • fizikai terhelhetőség növekedése,
 • motoros funkciók javulása,
 • beindítja a test öngyógyító mechanizmusát.

Simító fogás hatása:

 • motoros funkciók javulása,
 • relaxált (ellazult) állapot gyorsabb elérése,
 • fizikai terhelhetőség növekedése,
 • alvászavarok javulása,
 • figyelem, koncentrációs képesség javulása,
 • magatartási problémák javulása,
 • idegesség, ingerlékenység oldása.

Kérek értesítést a kedvezményes ajánlatokról,  aktuális tanfolyami időpontról, hírlevél feliratkozás itt>>>

Mi biztosítja a kezelés ilyen kimagasló hatékonyságát?

Az egyedi nyomó-gyúró-simító alapfogás, melyet több százszor végzünk a kezelés közben. Ez a komplex fogás több masszázstechnika hatását biztosítja egy kezelés alatt.

Melyek ezek?

Fájdalommentesen lazítja az izmokat – klasszikus svédmasszázs, gyógymasszázs.
Javítja a vér- és nyirokkeringést – nyirokdrenázs masszázs.
A meridiánvonalak mentén az akupresszúrás pontokon végzett kezelés, stimulálja a vegetatív idegrendszert, a belső szerveket, serkenti azok működését – kínai masszázs.
Oldja az energetikai blokkokat, harmonizálja az energiaáramlást, a szervezetet energiával tölti fel – thai, shiatsu masszázs.

KoroKan (I. modul fogásai) Speciális masszázs időtartam kb. 40 perc, kivitelezett fogások száma 700-900.

Menete a következők szerint zajlik:

Hason fekvésben a farizmok masszírozásával kezdjük a kezelést, majd az alsó végtagon az oldalsó csípő izmokat, a comb hátsó izmait és a vádlikat kezeljük. A háton a hosszanti hátizmot, majd a nyakizmokat, a felkar, alkar elülső izmait és a csukló ízületet masszírozzuk. Ezt követően a páciens a hátára fordul. A csípőízület lazítása után, a comb külső izmait és a vádli oldalsó izmait masszírozzuk. Ezután a boka- ízület lazítása, a talp pontjainak nyomkodása következik. Ezt követi a has kezelése, majd a váll, felkar, alkar belső oldalának masszírozása. Zárásként a nyak izmainak újbóli masszázsa után, egy nyugtató arcmasszázzsal fejezzük be a kezelést.

 

Vélemények:

 

Kissné Éva, gyógymasszőr, Sopron

5 hónapja végeztem el a KoroKan alap és haladó tanfolyamot. Egy újsághirdetésben olvastam először a KoroKan szót. Utána olvastam a interneten és a masszázs ismertetésében két mondat szíven ütött. Lazítja a feszes izmokat, a tónustalant pedig erősíti. Jó eredménnyel alkalmazható koordinációs problémáknál is. 6 éves leányomnak generalizált hypotóniája volt. Jelenleg koordinációs problémái és kisfokú izomgyengesége van. Ezt a nagy eredményt a világhírű Dévény-féle módszernek,a gyógy-lovaglásnak, a gyógy-úszásnak és gyógypedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhetjük. Ezek mellett más terápiát is alkalmazunk. Hiszem, tudom, hogy a sok foglalkozás egymást kiegészítve, együtt hozza meg gyümölcsét, de azt nem gondoltam volna, hogy kb. 3 teljes KoroKan masszázs után, szinte egyedül fog bicajozni gyermekem kétkerekű kerékpáron, amit addig tolni is megerőltető volt számára!!! Természetesen a 60 perces masszázshoz el kellett jutni!! 5-10 perceket engedett először, aztán megszerette. Kb. 2 naponta masszírozom rendszeresen fél vagy 1 órát. Közben Ő jókat alszik. Közvetlen masszázs után sokkal több az energiája, nem fáradékony, egy 15 perces lótás-futás után sem ül le, ami korábban jellemző volt rá. A csípőízület asszimetriája kezdetben látványos volt, most alig észrevehető. Fantasztikus számomra a lehetőség, hogy gyermekemet saját kezemmel gyógyíthatom, aktívan hozzájárulhatok gyógyulásához! Szól a zene, Ő és Én és még Valaki…Ezt úgy hívják KoroKan... Ti se maradjatok ki ebből!!! Köszönöm Ibolyának, az oktatómnak!!

Dr. Czeke András, Budapest, szülész, nőgyógyász:

Sérült és koraszülött újszülötteknél figyelték meg (Katona, 1968), hogy a passzív izommozgatás visszahat az azt az izomcsoportot beidegző motoros idegrendszerre, valamint a szerveket beidegző vegetatív idegrendszerre (pl. hólyagbénulások elektromos ingerléssel gyógyíthatók). Vagyis nem csupán a „tornáztatás” hat pozitívan magára az izomra, hanem masszázzsal egyúttal a központi idegrendszerre is hatást gyakorlunk. Éppen ez az, ami sérültek esetében „láthatatlan” mellékhatásként jelentkezik, és a szervezet egyetemleges válasza a szervek összességének, a szervezetnek a harmóniába rendeződése lesz. A KoroKan Speciális masszázs azzal, hogy a mélyizmokat is eléri, az említett hatást nagyrészt a vegetatív idegrendszerre is ki tudja fejteni. Fontos, hogy véletlenül sem okoz az izmokban feszülést és így tejsav felszaporodást…
A vegetatív idegrendszeri hatás révén általános tonizáció jön létre, ami a vérkeringés és a nyirokkeringés javulásának alapja. A speciális nyomó-gyúró-simító mozdulatok az idegi reflexzónában folyamatos, közepes erősségű ingerületet tartanak fenn, amit a szervezet sokkal jobban fogad.
A vegetatív idegrendszer tonizáltsága a hormonszabályozásra hat vissza, még hozzá kedvezően! Az izmokra gyakorolt relaxációs hatás elsősorban a hosszanti nagy hátizomban, a nagy farizomban igen kifejezett.

Kissné Mayer Mária, napközi-vezető, Virágfüzér Napközi Otthon, Sopron:

Az elmúlt több mint egy év eredményei a terápiában résztvevő napközisek állapotában:

 • együttműködés képességének javulása, környezetükhöz való
  alkalmazkodás,
 • mozgás, motoros funkciók erősödése (pontosabb nagy-
  és kismozgások, téri tájékozódás, javuló mozgáskoordináció,
  tartáshibák mérséklődése),
 • beszéd-kivitelezés, beszédmegértés javulása, kifejezőképesség
  gazdagodása,
 • érzelmi stabilitás, kiegyensúlyozott hangulat.

 

 

Kérek értesítést a kedvezményes ajánlatokról,  aktuális tanfolyami időpontról, hírlevél feliratkozás itt>>>


Kiknek javasoljuk a tanfolyam elvégzését?

Sérült, halmozottan sérült gyermeket, felnőttet családban nevelők, őket ellátó szülők részére. A kezelés természetesen egészséges családtagon, hozzátartozón is alkalmazható, mivel ma már kevesen mondhatják el, hogy egészségük tökéletes, illetve kiválóan alkalmas prevenciós célú alkalmazásra is.

Masszázstanfolyam, rendszeres otthoni alkalmazásra:

 • nem igényel előképzettséget, speciális felszerelést, (csak pléd, párnák, polifoam szükséges a végzéséhez),
 • végzése egyáltalán nem fárasztó, nem veszi különösebben igénybe a kezet,
 • nincs időhöz kötve, bárhol, bármikor alkalmazható,
 • 15 óra alatt elsajátítható (I. modul)
 • költséghatékony, csak egyszer kell a kedvezményes oktatási díjat megfizetni,
 • minden egyéb terápia kiegészítésére alkalmas,
 • önállóan, biztonsággal alkalmazható.

Oktató: csak a KoroKan Nemzetközi Oktatási Központ oktatási honlapján szereplő kiképzett oktatók lehetnek. Oktatóink a masszázs gyakorlati elsajátítását tudják ezen idő alatt biztosítani.

Egyéb, a sérült személy fejlesztésével kapcsolatosan keresse már az ismert szakember segítségét, tanácsadását. A masszázshoz kapcsolódó további elméleti ismeretek elsajátításához további képzést tudunk javasolni, ill. ajánlott szakirodalmat (energetika, meridián rendszer, akupresszúra, kínai gyógyászat). Elméleti képzés csak a feltétlenül szükséges mértékben zajlik. Célunk a maszázs fogások kivitelezésének biztonságos megtanítása.

 

Miért fog Ön másképp masszírozni a tanfolyam elvégzését követően?

 • Mert professzionális fogásokat tud alkalmazni.
 • Mert az oktató segíti a technika precíz elsajátításában, több kontroll lehetőséget beépítettünk a tanfolyam menetében.
 • A kivitelezési pozíciókat az Ön igényének és lehetőségeinek megfelelően tanítjuk meg.


Aktuális KoroKan I. modul képzés sérült gyermeket családban nevelők  részére itt>>>

Tanfolyamra jelentkezés:

Tanfolyamra jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a tanfolyamra

Név *:
E-mail cím *:
Lakcím:
Telefonszám: *:
Tanfolyam időpontja:
Tanfolyam helyszíne:
Tanfolyam megnevezése *:
Egyéb üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező! Facebook oldala az I. modul tanfolyamnak itt>>>
Keszthely, Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális tanfolyam


 

Üzenetküldés

Kérdésed van, írj nekünk üzenetet!

Név: *:
E-mail cím: *:
Üzenet *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!