Masszőr szakmai képzések, marketing képzések, továbbképzések több mint 10 éve, garanciával!

Ízületmaniupuláció

Jene Ízületmanipulációs tanfolyam

2,5 napos továbbképzés


Tanfolyam időpontja:

 

2017. szeptember 8-9-10. Pénteken 12-17 óráig, szombat és vasárnap 9-16 óráig. (2 szabad hely)

Helyszín: Budapest V. ker. Hercegprímás u. 17.


Szállás a tanfolyam helyszínén megoldható.


Részvételi díj: 38.000 Ft

A tanfolyamon való részvétel feltétele: masszőri végzettség vagy gyógytornász-, természetgyógyász végzettség és gyakorlat.

 

Mit nyersz, ha jelentkezel a képzésre:

  • Bővülni fog a szolgáltatási köröd, így a vendégeidnek minden eddiginél hatékonyabban fogsz tudni segíteni.
  • Oktatód a 20 éves szakmai gyakorlattal, oktatással rendelkező Jene Kálmán.


    A képzés 3 oktatási napból áll, melyet több éves  tapasztalatunk alapján állítottunk össze:

3 nap 20 óra

1. nap
-Az ízületek manipulációjáról általánosan, diagnosztika, gerincoszlop anatómiája – elméleti háttér.
- Csípő ízület manipulációja, SI-ízület manipulációja.
2. nap
- Ujj, csukló, könyök manipulációja, nyakcsigolyák manipulációja, felső háti-, háti-, lumbális csigolyák manipulációjának  megtanulása és gyakorlása.
3. nap
- A manipulációs fogások biztonságos gyakorlása az oktató felügyeletével.
- Felmerülő kérdések megválaszolása, betegségek kezelése, megelőzése a manipulációs technikával.

 A MANIPULÁCIÓ

Milyen folyamatok játszódnak le az ízületekben a kezelés során?

A gyors és határozott manipulációs mozdulat növeli az ízfelszínek szétválasztását. A hirtelen bekövetkező intraartikuláris, azaz ízületen belüli nyomás csökkenése pedig vákuumképződést eredményez. Ennek hatására széndioxid és inert gáz szabadul fel, amely ízületi ropogást eredményez (joint snap).

Az ízületi ropogás a szinoviális folyadékból felszabaduló gázmikrohólyagok szétpukkanásából és a tokrendszer hirtelen megfeszítésekor keletkező zaj összegződéséből származó hangjelenség. A mikrohólyagok az ízületi résbe kerülnek és  30-40 perc elteltével újra oldódnak az ízületi folyadékban. Ez biztosítja az ízület tartását, feszességét és “légpárnázottságát”.

Az ízületek manipulációjának hatására javul a mozgáskészség, csökken a fájdalom és megindul a test öngyógyítása, megkezdődik a szervezet regenerálódása.

A csigolyaállási rendellenességek és a klinikai állapotképek közötti összefüggések

Az idegrendszer (a szomatikus és az autonóm idegrendszer) a test minden szervét és struktúráját kontrollálja és koordinálja. A csigolyaállás rendellenessége (blokkja) a szomszédos idegi struktúrák bántalmán keresztül a szegmentális innervációs (beidegzett) terület fájdalmát és a zsigerek valamint az erek funkciózavarát is okozza.

Ezek ismeretében (a teljesség igénye nélkül) tekintsünk át néhány csigolyablokk okozta tünetet, problémát.


A manipulációs fogásokról a videó filmek itt láthatók>>> 

cervikális (nyaki) 1-es csigolya (Atlas) szerepet játszik a fej vérellátásában, az agyalapi mirigy, a belső-és középfül, a szimpatikus idegrendszer optimális működésében. Blokkja okozhat migrént, magas vérnyomást, állandó fáradtságérzetet, alvási nehézséget, feledékenységet.

cervikális 2-es csigolya (Axis) idegzi be a szemet, a látóidegeket, a halló-és egyensúlyozó szervet. Blokkja okozhat látásromlást, kancsalságot, allergiát, fülfájdalmat, halláscsökkenést, hangképzési zavarokat.

C 4-es csigolya felel az orr, az ajkak, a száj, a fülkürt működéséért. Hibás működése esetén kialakulhat szénanátha, fülkürtgyulladás, hallásgyengülés.

C 6-os csigolya idegzi a nyakizomzatot, a vállízületet, a könyökízületet. Problémája esetén nyakmerevség, könyökfájdalom (teniszkönyök), ugató jellegű köhögés léphet fel.

C 7-es csigolya idegzi be a pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyet, a könyökízületet. Blokkja esetén pajzsmirigybántalom, vállízületi burzagyulladás, golfkönyök alakulhat ki.

háti (thorakális) 1-es csigolya felel az alkar, a csukló, a kéz, a nyelőcső és légcső működéséért. Zavara esetén alkar-, csukló-, kézfájdalom, asztma, légzési nehézség léphet fel.

Th 2-es csigolya a szív-szívburok, a szívbillentyűk, a koszorúerek zavartalan működéséért felel. Blokkja esetén funkcionális szívproblémák és bimellkasi panaszok várhatók.

Th 4-7-es csigolyák az emésztőrendszerért felelnek. Probléma esetén májbántalom, gyomorfekély, hasnyálmirigyzavar, vérszegénység, sárgaság, gyomorégés, emésztési zavar alakulhat ki.

Th 10-11-es csigolya a vesét idegzi be. Nem optimális működése esetén vesemedence-gyulladás, krónikus fáradékonyság, verőér-elmeszesedés, ekcéma is kialakulhat.

lumbális 1-es csigolya felel a vastagbél, a lágyéki terület működéséért. Ha a csigolya blokkolt, akkor székrekedés, hasmenés, vastagbélgyulladás, sérvképződés lehet.

L 3-as csigolya zavart működésekor hólyagbántalmak, menstruációs zavarok, spontán vetélés, koraszülés, merevedési gondok, térdfájdalom alakulhat ki.

L 4-es csigolya blokkja esetén ülőideg-fájdalom, derékfájás, vizelési nehézség, prosztata probléma, gerincsérv, ischiás jelentkezhet.

L 5-ös csigolya idegzi be a lábszárat, a bokaízületet, a lábat. Elégtelen működésekor bokaduzzanat, a láb keringésének gyengülése, lábizomgörcs, lábhidegség lép fel.

A sacrum (keresztcsont) elmozdulásának (diszlokációjának) következménye a gerincferdülés (scoliosis), csípőízületi fájdalom.

Az os coccygis (farkcsont) a végbelet, végbélnyílást idegzi be. Hibás működése aranyeret, végbélviszketést, farkcsonti fájdalmat okozhat.

csípő ízület blokkoldása azért fontos, mert a diszlokálódott sacroiliakális (SI) ízület valamelyik alsó végtag rövidülését vonja maga után. A manipulációval ezen is lehet segíteni.

Láthatjuk, mennyire fontos a csigolyák helyzete, az ízületek blokkmentes állapota. Az ízületmanipulációs technika lehetőséget biztosít arra, hogy az imént felsorolt tüneteket megelőzzük, vagy a már kialakult kórképeken hatékonyan és gyorsan segítsünk.

A ízületmanipulációs technika moduláris technika. Ez azt jelenti, hogy beépíthető más masszázsokba, más terápiákba, módszerekbe, növelve azok hatékonyságát. Pl.: gyógy-frissítőmasszázs, gyógytorna, KoroKan masszázs, shiatsu, kínai masszázs, energetikai kezelések stb.

A gerincvelői ideggyökök laesiói

A lumbális ideggyököket leggyakrabban a porckorong sérvek komprimálják, lokalizációjuk szerint laterális, medio-laterális és mediális sérvet kell megkülönböztetni. 

Legtöbbször az L-5 vagy az S-1 gyök van érintve. A herniák helyzete szerint a medio-laterális sérvek a leggyakoribbak, amelyek a lumbális szakaszon azokat a gyököket bántalmazzák, amelyek a hernia szintjétől egy szegmentummal lentebb hagyják el a gerinccsatornát. A laterálisan fekvő hernia viszont az azonos szintben kilépő gyököt (is) érinti, a mediális porckorongsérv pedig a cauda equina valamennyi, még a gerinccsatornában lévő rostját együt­te­sen károsíthatja.

Az ágyéki porckorongsérv vezértünete a köhögésnél és préselésnél fokozódó, lokális derékfájás, a lumbágó, valamint az érintett gyökre jellemző lefutással bíró, kisugárzó radicu­laris fájdalom, az ischialgia. A lumbágó mind önálló, tartós kórkép formájában, mind pedig a lumboischialgia bevezető szakaként megjelenhet. A lumboischialgia további jellemző tünetei: a keresztcsont-táji fájdalom, az ágyéki lordosis kiegyenesedése vagy kyphosissá alakulása, lumbális scoliosis, a fájdalmas oldali alsó végtagot kímélő járás a csípő kihelyezésével, és az így létrejött, ú.n. antalgiás kényszertartás rögzítésével.

 

Jene Kálmán, oktató

Egészségtan tanár, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, gyógy- és yumeiho masszőr, Dorn manuálterapeuta.

A több mint 20 éve folytatott magánpraxisa során már több mint húszezer (elégedett) embert kezelt. Ez a garancia arra, hogy az általa oktatott módszer eredményes és biztonságos.

Kálmán megtanítja Neked, hogyan tudsz egy új technikával akár minden eddiginél gyorsabban és hatékonyabban segíteni pácienseiden. Egyedülállóan alapos tanítási módszerének köszönhetően a már masszőr (vagy természetgyógyász, gyógytornász) végzettséggel rendelkező tanulói professzionális módon, biztonsággal alkalmazzák a tanultakat.

Figyelem, ez fontos! A tanfolyamra teljes pénz-visszafizetési garanciát vállalunk – ha úgy döntesz nem tetszett a tanfolyam (az első oktatási nap végén), nem szeretnéd megtanulni, kérdés nélkül visszafizetjük a teljes összeget, amit addig fizettél.

 

Ízületmanipuláció

Köszönjük jelentkezésed

Kereszt név *:
Családi név *:
Mobil telefonszám *:
E-mail cím *:
Számlázási név, pontos cím *:
Lakcím, amennyiben eltér a számlázási címtől *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Kapcsolat

Fekete Ibolya egyéni vállalkozó

Székhely: 9495 Kópháza Ady Endre utca 17. 

Telefon: 0036 20 931 5864

E-mail: info@masszorvagyok.hu


KoroKan Nemzetközi Oktatási Központ Kft.

Székhely: 9485 Nagycenk Gyár utca 56/6.

Telefon: 0036 20 931 5864

E-mail: info@korokan.eu